Gratis verzending*
30 dagen uitproberen
100% Gecertificeerd
34.000+ Tevreden klanten

Vervuilde lucht is
vaak de oorzaak van veel
gezondheidsproblemen

Zet jouw eerste stap naar schone lucht.

Meten is Weten Actie Dé Oplossing

Shop de bestsellers

Dé beste kwaliteit voor

jou.

Yuconn is een Nederlands merk gespecialiseerd in luchtkwaliteitmeters en wekkers. Onze producten worden in nauwe samenwerking met de fabrikanten ontwikkeld. We maken hierbij gebruik van de laatste technologieën voor de meest accurate metingen. Hierdoor staan we garant voor de hoge kwaliteit, gecertificeerde producten en inmiddels duizenden tevreden klanten. Onze meters worden gebruikt in huis, op kantoor, voor waardevolle spullen of voor (broei) kassen. Yuconn biedt de oplossing voor iedereen! 

0 +
Verkopen
0
Review Score
0
Sinds

De service van Yuconn is net iets anders.

Persoonlijk advies

Wij zijn de makers van onze eigen producten en kunnen je daarom op maat adviseren. Neem bij vragen contact op via Whatsapp, telefonisch of per e-mail, we helpen je graag verder

 

Scherp geprijsd

Bij Yuconn produceren en verkopen we rechtstreeks vanuit onze eigen fabriek. Hierdoor bieden wij de beste prijzen én de beste kwaliteit.

Gecertificeerde producten

Veiligheid en gezondheid boven alles. De producten van Yuconn zijn CE gecertificeerd en de meters zijn ISO gekeurd. Ze zijn volledig geregistreerd en gecertificeerd volgens de wet- en regelgeving voor verkoop op de Europese markt.

 

Wat wij jou beloven..

Bij ons besteld? Yuconn belooft:

Gratis bestellen

Je bestelling wordt
gratis bezorgd

30 Dagen uitproberen

Je mag altijd 30 dagen
onze producten
zien, voelen en uitproberen.

1 jaar Garantie

Je krijgt 1 jaar op
jouw bestelde
producten.

Wat onze klanten zeggen..

Reviews verkregen op bol.com

5/5
Design is van hoge kwaliteit. Metingen zijn erg nauwkeurig, bevestigen is meerdere manieren mogelijk. Erg veelzijdig, zoals de beschrijving ook al aangeeft.
SD Smit (geverifieerd via bol.com)
Veelzijdig apparaatje, dat zijn werk erg nauwkeurig doet.
5/5
Mooi apparaatje voor ons praktijk. Makkelijk af te lezen en functioneel met tijd en datum, toch wel handig als je snel langsloopt.
T de Jong (geverifieerd via bol.com)
Werkt goed met meerdere opties, handig dus
5/5
Prima Hygrometer, compact design, aanwijzing werkt snel waardoor er snel een waarde kan worden gemeten. Daardoor handig om verschillend waardes binnen korte tijd te kunnen meten om zo de relatieve vochtigheid in huis op verschillende plekken vast te stellen.
Erling (geverifieerd via bol.com)
Compact design
5/5
Prima produkt, nauwkeurige weergave van temperatuur en vochtigheid (geijkt met andere meters), duidelijk en mooi display, makkelijk te plaatsen maar ook op te hangen. Vlot en goed afgeleverd. Zo zou je ‘t graag vaker zien!
Bob (geverifieerd via bol.com)
Tevreden klant

Veel voorkomende vragen

Gezondheid begint met grip op de kwaliteit van de lucht in je leefruimte.

Ben je regelmatig vermoeid, heb je hoofdpijn of ervaar je moeite met concentreren? In huis is de lucht maar liefst 5 keer meer vervuild dan buitenshuis. 1 op de 7 woningen voldoet niet aan de WHO-adviesnorm voor een gezond binnenklimaat. De kans is dus groot dat jouw klachten veroorzaakt worden door de lucht in jouw huis.

Voor een fijn huis richt je je op het stylen naar jouw smaak, en creëer je een plek waar jij je op je gemak voelt en mentaal & fysiek tot rust kunt komen. Voor veel mensen heeft dit betrekking op de meubels, het organiseren & netjes houden. Maar wat velen niet weten is dat de kwaliteit van de lucht om je heen hierin ook van grote waarde is. Wanneer de luchtkwaliteit niet optimaal is, kun je fysieke en mentale klachten ondervinden. Klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, moeite om te concentreren en allergieën. Ook kan het nadelige gevolgen hebben voor je vloeren, muren, kozijnen en meubels. Denk aan schimmels, uitdroging of vochtplekken.

Wat kun jij doen om het leefklimaat te optimaliseren? Dit begint met meten. Yuconn is jouw partner voor het optimaliseren van de luchtkwaliteit. Dit doen we op een eenvoudige, toegankelijke & betaalbare manier. De designs zijn tijdloos en passen in ieder interieur.

Als de luchtkwaliteit in huis niet optimaal is, zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om de omstandigheden te verbeteren. Hier zijn enkele suggesties:

  1. Ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie in huis. Open ramen en deuren regelmatig om frisse lucht naar binnen te laten en vervuilde lucht af te voeren. Als je geen natuurlijke ventilatie hebt, overweeg dan het installeren van mechanische ventilatiesystemen, zoals afzuigventilatoren of ventilatiesystemen met warmteterugwinning.

  2. Luchtzuivering: Gebruik luchtzuiveringsapparaten of luchtreinigers om de lucht te zuiveren van verontreinigende stoffen, zoals stof, pollen, schimmelsporen en andere allergenen. Kies een luchtreiniger die geschikt is voor de grootte van de ruimte en voorzien is van filters die effectief zijn in het verwijderen van de specifieke verontreinigende stoffen waar je last van hebt.

  3. Beheer vochtigheid: Houd de luchtvochtigheid in huis op een optimaal niveau. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei, terwijl te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge huid, gebarsten lippen en andere ongemakken. Gebruik luchtbevochtigers als de luchtvochtigheid te laag is, en ontvochtigers of goede ventilatie als de luchtvochtigheid te hoog is.

  4. Verminder bronnen van vervuiling: Identificeer en minimaliseer bronnen van luchtvervuiling in huis, zoals tabaksrook, chemische reinigingsmiddelen, verf, oplosmiddelen, geurkaarsen en luchtverfrissers. Kies voor milieuvriendelijke en minder giftige alternatieven, en ventileer goed tijdens het gebruik van deze producten.

  5. Regelmatig schoonmaken: Houd je huis schoon om stof, allergenen en andere verontreinigingen te verminderen. Stof regelmatig alle oppervlakken af, stofzuig tapijten en bekleding, en dweil harde vloeren. Vergeet ook niet om regelmatig beddengoed, gordijnen en stoffen bekleding te wassen.

  6. Planten: Plaats luchtzuiverende planten in huis, zoals de vredeslelie, spinnenplant, drakenbloedboom of bamboepalm. Deze planten kunnen helpen bij het verwijderen van bepaalde verontreinigende stoffen en het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het oplossen van luchtkwaliteitsproblemen vaak afhangt van de specifieke situatie en de aard van de verontreinigingen. In ernstige gevallen kan het raadzaam zijn om professioneel advies in te winnen of een specialist in te schakelen om de luchtkwaliteit te beoordelen en passende oplossingen voor jouw specifieke situatie aan te bevelen.

Het gebruik van hygrometers kan helpen energie te besparen door het optimaliseren van het gebruik van verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen (HVAC) en het handhaven van een comfortabel binnenklimaat. Hier zijn een paar redenen waarom hygrometers energiebesparend kunnen zijn:

  1. Efficiëntere werking van HVAC-systemen: Door de luchtvochtigheid in huis te meten, kun je de werking van je HVAC-systeem beter afstemmen op de werkelijke behoeften. Als de luchtvochtigheid bijvoorbeeld hoog is, kan het inschakelen van de airconditioning in combinatie met ontvochtiging efficiënter zijn dan het enkel verlagen van de temperatuur. Dit kan leiden tot energiebesparingen doordat het HVAC-systeem niet onnodig hoeft te werken.

  2. Geoptimaliseerde instellingen: Hygrometers kunnen helpen bij het bepalen van optimale instellingen voor de HVAC-systemen op basis van de luchtvochtigheid. Door bijvoorbeeld de ventilatiesnelheid of temperatuurinstellingen aan te passen aan de heersende luchtvochtigheid, kan het systeem efficiënter werken en onnodig energieverbruik verminderen.

  3. Verminderde overmatige verwarming of koeling: Wanneer de luchtvochtigheid in balans wordt gehouden, voelt de lucht aangenamer aan, zelfs bij iets hogere temperaturen in de zomer of iets lagere temperaturen in de winter. Hierdoor kun je de thermostaat enigszins aanpassen en energie besparen door minder gebruik te maken van verwarming of airconditioning.

  4. Voorkomen van overmatig vocht of droogte: Een hygrometer kan je helpen bij het detecteren van te hoge luchtvochtigheid of te droge lucht in huis. Door de luchtvochtigheid binnen de aanbevolen niveaus te houden, voorkom je problemen zoals condensatie, schimmelvorming of droge huid. Dit kan leiden tot een efficiënter gebruik van energie, omdat je niet onnodig hoeft te verwarmen of te bevochtigen.

Door het gebruik van hygrometers kun je dus een beter inzicht krijgen in de luchtvochtigheid in huis en op basis daarvan je HVAC-systemen efficiënter beheren, waardoor je energie kunt besparen en tegelijkertijd een comfortabel binnenklimaat kunt behouden.

Wij zijn Yuconn

Yuconn is ontstaan vanuit de overtuiging dat technologie jou kan helpen om je leefomgeving gezonder en comfortabeler te maken.

Yuconn staat voor “you connect”, want alles staat met elkaar in verbinding. Bewustwording over de invloed van de omgeving, want het leven is te mooi en te kostbaar om dit niet te doen. We zien dit als iets wat breder is dan luchtkwaliteit en goede nachtrust alleen. We houden continue de laatste relevante onderzoeken in de gaten, om de inzichten te gebruiken voor de doorontwikkeling van onze uitsluitend duurzame producten. In de toekomst gaan we nog meer informatie delen, zodat wij jouw partner zijn voor het in contact zijn én blijven met jouw omgeving. 

De waardering van www.yuconn.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 653 reviews.