Gratis verzending*
30 dagen uitproberen
100% Gecertificeerd
34.000+ Tevreden klanten

Draadloze sensor voor weerstation YCN-1000

 19,95

48 op voorraad (kan nabesteld worden)

Draadloze buiten/binnen sensor voor weerstation YCN-1000.

Breid je weerstation uit met extra sensoren van YUCONN en krijg het meest betrouwbare weerbericht direct bij je thuis!

Het bereik van de draadloze binnen/buitensensoren is maar liefst 100 meter van het weerstation. De informatie uitwisseling is veilig en accuraat dankzij de stabiele radioverbinding.
Houd er rekening mee dat het bereik en de synchronisatietijd van de sensor kunnen worden beïnvloed door plaatselijke omstandigheden.

Er kunnen tot wel 3 sensoren aan het weerstation worden gekoppeld. Zelfs binnenshuis kan deze extra sensor geplaatst worden. Op die manier kun je op meerdere plakken in huis de temperatuur en luchtvochtigheid meten. Op het display schakel je heel gemakkelijk tussen de verschillende sensoren.

Gezond binnenklimaat

Een te hoge of te lage luchtvochtigheid in huis, wat merk je daar nou van? Veelvoorkomende klachten zijn hoofdpijn, droge ogen en lippen, een droge keel en vaker moeten hoesten. Doordat de huizen tegenwoordig goed geïsoleerd zijn kan de luchtvochtigheid flink dalen. Als het buiten koud is en binnen de verwarming/ open haard aan staat zal je dit al snel merken. Daarentegen, als de luchtvochtigheid te hoog is kan het benauwd voelen en kan de ruimte moeilijker opgewarmd worden. Langdurig lage luchtkwaliteit kan leiden tot luchtwegproblemen, en bij een lagere vitaliteit door reuma, eczeem of COPD kunnen de klachten versterkt worden.

Wat beïnvloedt de luchtkwaliteit? Meerdere factoren dragen hieraan bij. Bijvoorbeeld vocht in huis na het douchen of kleding wassen, eten koken, kaarsjes branden, maar ook jijzelf. Je ademt immers vocht en CO2 uit. De optimale luchtvochtigheid zit voor een leefruimte tussen de 40 en 60 procent, voor ruimtes met een andere bestemming voor bijvoorbeeld planten of verzamelwaar kan dit anders zijn. De ervaring leert dat het regelmatig schommelt en per ruimte aanzienlijk kan verschillen. Door te meten kun je er grip op houden, en leer je wat werkt voor jou. Zo weet je of je bijvoorbeeld een raam open moet doen, of het ventilatiesysteem hoger moet zetten.

De luchtkwaliteitsmeter voor de optimale omstandigheden van jouw waardevolle spullen en gewassen

Naast het gebruik van deze luchtkwaliteitsmeters in leefruimtes, worden deze meters ook veel ingezet voor andere doeleinden. Denk hierbij aan ruimtes voor verzamelwaar en waardevolle spullen, en in kassen en plantages voor het laten groeien van planten en gewassen in optimale omstandigheden.