Gratis verzending*
30 dagen uitproberen
100% Gecertificeerd
34.000+ Tevreden klanten

Retour- en Terugbetalingsbeleid

Als je niet helemaal tevreden bent over je aankoop, is dat geen probleem. Bij Yuconn hanteren we een bedenktijd van 14 dagen na de aankoop van het product. Na deze melding heeft de klant nog eens 14 dagen om het daadwerkelijk te retourneren. 

“U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder.  

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te verkopen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@yuconn.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.”


Volg de onderstaande stappen om je bestelling te retourneren:

  1. Om je bestelling retour te sturen, stuur je een e-mail naar info@yuconn.nl waarin je aangeeft dat je de bestelling wilt retourneren. Vergeet niet om het bestelnummer toe te voegen aan de e-mail. Je kunt er ook voor kiezen om via ons contactformulier op de website contact met ons op te nemen. We sturen je dan een retouretiket waarmee je het product gratis kunt retourneren.

  2. Print het retouretiket uit en plak het op de verpakking. Indien u gebruikt maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde oebehoren en – indien rederlijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ons geretourneerd worden. Als je de originele verzendverpakking van Yuconn niet meer hebt, kun je ook een andere doos gebruiken zolang het retourdocument goed zichtbaar is.

  3. Breng het retourpakket naar het afleverpunt van de verzendpartij waar je het retouretiket van hebt ontvangen. Let op: je ontvangt van de kassamedewerker een verzendbewijs of je ontvangt een verzendbewijs per e-mail. Bewaar dit bewijs goed totdat de retourzending is verwerkt en terugbetaald. Zonder een retourbewijs kunnen wij geen onderzoek starten naar vermiste retouren en kunnen wij geen terugbetaling doen.

  4. Zodra het retourpakket is afgeleverd bij ons distributiecentrum, kan het tot 4 werkdagen duren voordat we de retourzending hebben verwerkt. Je ontvangt een retourbevestiging per e-mail zodra we de retourzending hebben verwerkt. In deze e-mail staat ook direct het nieuwe bedrag voor terugbetaling of restitutie.

Als je een artikel wilt ruilen vanwege beschadiging, behoudt Yuconn zich het recht voor om alleen artikelen te ruilen die bij levering beschadigd of kapot zijn. Neem contact met ons op via info@yuconn.nl als je de producten wilt ruilen voor hetzelfde artikel.

TERUGBETALING

Wanneer weet ik of mijn geretourneerde bestelling is goedgekeurd?

Zodra wij het artikel hebben ontvangen en gecontroleerd, sturen wij je een e-mail waarin staat dat Yuconn het geretourneerde artikel succesvol heeft ontvangen. We houden je vervolgens op de hoogte van de status van het geretourneerde artikel (goedgekeurd/afgewezen).

Wanneer ontvang ik mijn geld terug nadat ik mijn bestelling heb geretourneerd?

Nadat het retourpakket is afgeleverd bij ons distributiecentrum, kan het tot 5 werkdagen duren voordat we de retourzending hebben verwerkt. Zodra we de retourzending hebben verwerkt, ontvang je een retourbevestiging per e-mail. In deze e-mail staat ook direct het nieuwe bedrag dat wordt teruggestort op je rekening of het bedrag dat wordt gerestitueerd. We streven ernaar om het aankoopbedrag zo snel mogelijk terug te storten op de betaalgegevens die bij ons bekend zijn.

Let op: Bij een ruil vervalt het recht op retour.

Voor zakelijke klanten en wederverkopers geldt het recht op retour onder bepaalde voorwaarden. Zakelijke klanten moeten zich minimaal 2 maanden vóór de einddatum aanmelden om in aanmerking te komen voor retourzending. Als deze procedure niet wordt nageleefd, behoudt Yuconn V.O.F. zich het recht voor om de retourzending niet te accepteren en/of te crediteren. 

De waardering van www.yuconn.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.3/10 gebaseerd op 673 reviews.