Gratis verzending*
30 dagen uitproberen
100% Gecertificeerd
34.000+ Tevreden klanten

Hygrometer Bluetooth

 29,95

De bluetooth hygrometers van Yuconn zijn eenvoudig en snel te koppelen aan je telefoon. Zo kun je op elk moment zien wat de actuele temperatuur en luchtvochtigheid is en hier gemakkelijk op anticiperen. Dit apparaat is ideaal voor in alle ruimtes, van woonkamer/slaapkamers, (thuis)kantoor tot aan (broei)kassen. De voordelen;

  • In één oogopslag zien hoe de luchtkwaliteit & de temperatuur is
  • De meter is eenvoudig te koppelen met de gratis app
  • 1 Tot 100 aparte meters koppelen en labelen, voor realtime overzicht
  • Je kunt een alarm instellen voor minimale en maximale waardes

Deze thermo-/hygrometer heeft een handige functie voor mensen die graag nauwkeurig de luchtvochtigheid en temperatuur willen meten en monitoren. De ingebouwde bluetooth-verbinding biedt de mogelijkheid om draadloos verbinding te maken met uw smartphone en de meetgegevens direct te kunnen bekijken en analyseren. Dit kan het gemakkelijker maken om de omstandigheden in uw huis, kantoor of andere ruimte te monitoren en te beheren, wat belangrijk kan zijn voor mensen met gezondheidsproblemen of gevoeligheden voor luchtvochtigheid. Bovendien is het handig dat u de gegevens niet zelf hoeft bij te houden, omdat de app dit automatisch voor u doet. Zo kunt u meer tijd besteden aan andere belangrijke taken.

Het apparaat heeft een ingebouwde bluetooth-verbinding waardoor u de gegevens ook op uw telefoon kunt uitlezen. Het heeft een duidelijk afleesbaar display en is zeer eenvoudig te gebruiken. Door het gebruik van meerdere hygrometers krijgt u een beter beeld van de situatie bij u thuis. Het apparaat is geschikt voor langdurig gebruik, heeft een compact en handig formaat, kan gemakkelijk worden bevestigd met magneetjes en magneetstrip en wordt geleverd met een CR2477 knoopcelbatterij. Door uw gezondheid in de gaten te houden en te zorgen voor een goed leefklimaat in huis, voorkomt u klachten en verbetert u uw gezondheid.

De hygrometer is in staat om luchtvochtigheid te meten met een hoge nauwkeurigheid. Door het frequent uitvoeren van metingen, kan het apparaat snel veranderingen in de luchtvochtigheid detecteren en weergeven. Dit kan nuttig zijn voor het bepalen van de ideale omstandigheden in bijvoorbeeld een kweekruimte, laboratorium, of woning. Een nauwkeurige meting van de luchtvochtigheid kan helpen bij het voorkomen van schade aan houten meubels, het verminderen van de kans op schimmelgroei, en het creëren van een comfortabele en gezonde leefomgeving.

Gezond binnenklimaat

Een te hoge of te lage luchtvochtigheid in huis, wat merk je daar nou van? Veelvoorkomende klachten zijn hoofdpijn, droge ogen en lippen, een droge keel en vaker moeten hoesten. Doordat de huizen tegenwoordig goed geïsoleerd zijn kan de luchtvochtigheid flink dalen. Als het buiten koud is en binnen de verwarming/ open haard aan staat zal je dit al snel merken. Daarentegen, als de luchtvochtigheid te hoog is kan het benauwd voelen en kan de ruimte moeilijker opgewarmd worden. Langdurig lage luchtkwaliteit kan leiden tot luchtwegproblemen, en bij een lagere vitaliteit door reuma, eczeem of COPD kunnen de klachten versterkt worden.

Wat beïnvloedt de luchtkwaliteit? Meerdere factoren dragen hieraan bij. Bijvoorbeeld vocht in huis na het douchen of kleding wassen, eten koken, kaarsjes branden, maar ook jijzelf. Je ademt immers vocht en CO2 uit. De optimale luchtvochtigheid zit voor een leefruimte tussen de 40 en 60 procent, voor ruimtes met een andere bestemming voor bijvoorbeeld planten of verzamelwaar kan dit anders zijn. De ervaring leert dat het regelmatig schommelt en per ruimte aanzienlijk kan verschillen. Door te meten kun je er grip op houden, en leer je wat werkt voor jou. Zo weet je of je bijvoorbeeld een raam open moet doen, of het ventilatiesysteem hoger moet zetten.

De luchtkwaliteitsmeter voor de optimale omstandigheden van jouw waardevolle spullen en gewassen

Naast het gebruik van deze luchtkwaliteitsmeters in leefruimtes, worden deze meters ook veel ingezet voor andere doeleinden. Denk hierbij aan ruimtes voor verzamelwaar en waardevolle spullen, en in kassen en plantages voor het laten groeien van planten en gewassen in optimale omstandigheden.