Gratis verzending*
30 dagen uitproberen
100% Gecertificeerd
34.000+ Tevreden klanten

Hygrometer Wit met datum en tijdsaanduiding

 19,95

Deze hygrometer is compact, elegant en heeft een zeer nauwkeurige meting. De meter is geschikt voor elk ruimte in huis of kantoor. Door het LCD-scherm zijn de waardes makkelijk af te lezen. Ook beschikt de meter over tijd en datum. de voordelen:

  • Luchtcomfortindicator met 3 niveaus
  • Duidelijke LCD-scherm
  • Hoge nauwkeurigheid en snelle vernieuwing
  • 3 bevestigingsmethoden: ophangoog, magneet of op voetje

Voor velen is het bekend dat een te hoge of te lage luchtvochtigheid in huis problemen kan veroorzaken, zoals hoofdpijn, droge keel en meer hoesten. Het goed isoleren van een huis zorgt ervoor dat je minder snel last hebt van kou, maar het kan ook de luchtvochtigheid verlagen. Vooral tijdens koude dagen, wanneer de verwarming of open haard aan staat, merk je dit snel op. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen. De YUCONN Hygrometer biedt een oplossing door de luchtvochtigheid en temperatuur nauwkeurig te meten, zodat je een ideale en gezonde leefomgeving kunt creëren.

De Yuconn hygrometer meet niet alleen de luchtvochtigheid, maar ook de temperatuur. Met de drie kleurindicaties kun je in één oogopslag zien of de luchtvochtigheid te hoog, te laag of comfortabel is. Bovendien geeft het apparaat de tijd en datum weer.

Gezond binnenklimaat

Een te hoge of te lage luchtvochtigheid in huis, wat merk je daar nou van? Veelvoorkomende klachten zijn hoofdpijn, droge ogen en lippen, een droge keel en vaker moeten hoesten. Doordat de huizen tegenwoordig goed geïsoleerd zijn kan de luchtvochtigheid flink dalen. Als het buiten koud is en binnen de verwarming/ open haard aan staat zal je dit al snel merken. Daarentegen, als de luchtvochtigheid te hoog is kan het benauwd voelen en kan de ruimte moeilijker opgewarmd worden. Langdurig lage luchtkwaliteit kan leiden tot luchtwegproblemen, en bij een lagere vitaliteit door reuma, eczeem of COPD kunnen de klachten versterkt worden.

Wat beïnvloedt de luchtkwaliteit? Meerdere factoren dragen hieraan bij. Bijvoorbeeld vocht in huis na het douchen of kleding wassen, eten koken, kaarsjes branden, maar ook jijzelf. Je ademt immers vocht en CO2 uit. De optimale luchtvochtigheid zit voor een leefruimte tussen de 40 en 60 procent, voor ruimtes met een andere bestemming voor bijvoorbeeld planten of verzamelwaar kan dit anders zijn. De ervaring leert dat het regelmatig schommelt en per ruimte aanzienlijk kan verschillen. Door te meten kun je er grip op houden, en leer je wat werkt voor jou. Zo weet je of je bijvoorbeeld een raam open moet doen, of het ventilatiesysteem hoger moet zetten.

De luchtkwaliteitsmeter voor de optimale omstandigheden van jouw waardevolle spullen en gewassen

Naast het gebruik van deze luchtkwaliteitsmeters in leefruimtes, worden deze meters ook veel ingezet voor andere doeleinden. Denk hierbij aan ruimtes voor verzamelwaar en waardevolle spullen, en in kassen en plantages voor het laten groeien van planten en gewassen in optimale omstandigheden.